Hoe kies je een marmeren salontafel?

Hoe kies je een marmeren salontafel?

1 juli 2021 0 Door Dennis de Prins

Marmer wordt al duizenden jaren als bouwmateriaal gebruikt. Hoewel er puur wit marmer te vinden is, staat marmer beter bekend vanwege de karakteristieke wervelingen en aders die worden veroorzaakt door minerale onzuiverheden die zich vermengen met de klassieke kristallijne formaties van marmer. Vanwege deze onzuiverheden zijn marmeren tafels verkrijgbaar in verschillende kleuren die kunnen dienen als puur decoratief of een subtiel accent dat het primaire kleurenschema van een kamer versterkt.

Als hard, stabiel materiaal wordt marmer gebruikt voor het maken van tafels en aanrechtbladen in de keuken. Marmeren tafels zijn er in alle denkbare maten, vormen en stijlen. Het verkleinen van de enorme selectie begint met de functie.

Stijl en functie van een marmeren salontafel

Bekijk je decoratiebehoeften om je te helpen bepalen welk type marmeren salontafel je wilt. Als jouw woonkamer bijvoorbeeld vrij formeel is, met glinsterende stoffen zoals zijden gordijnen, grote fauteuils en een klassieke bank, kan je ronde marmeren bijzettafels overwegen. De glans van het marmer zal de glinsterende stoffen in de kamer aanvullen. Als je echter een marmeren eettafel in een moderne grote kamer in gedachten hebt, is een rechthoekige marmeren tafel met eenvoudige, rechte poten meer geschikt. Als je eenmaal hebt vastgesteld welke functie de marmeren tafel zal hebben, kun je de maat bepalen.

De juiste afmeting van een marmeren tafel

Maak een plattegrond van je kamer op ruitjespapier. Teken nu verkleinde meubelcontouren op papier voor alles wat de kamer binnenkomt, inclusief de voorgestelde marmeren tafel. Knip de miniatuur meubelmodellen uit en verplaats ze op de plattegrond totdat je een makkelijke, aantrekkelijke opstelling krijgt die comfortabel is en alle functies vervult die je in gedachten hebt. Kijk nu eens naar de plekken waar je marmeren tafels komen te staan. Let op de lengte, breedte en hoogte die het beste zouden werken. Voor een casual bijzettafeltje moet de hoogte overeenkomen met de armhoogte van de stoel of bank. Misschien wil je twee kleine marmeren tafels om als salontafel te dienen, of een grote ovale salontafel voor een speciale boekencollectie.

Eettafels kunnen vierkant, ovaal, rechthoekig of rond zijn. Laat je leiden door de plattegrond bij het bepalen van de maximale afmetingen.

Welke stijl?

Tenzij het een eclectische mix van meubels is, zal je kamer een bepaalde stijl hebben. Als je een liefhebber van chic bent, heeft je marmeren tafel gebogen poten, afgeronde randen en een roomwitte kleur. Maar als je voor een edgy, eigentijds thema gaat, wil je een marmeren tafel met chromen poten, rechte randen en gedurfde kleurwervelingen. Marmeren tafels zijn te vinden in antieke of vintage stijlen zoals klassiek, robuusk, modern en trendy. In de laatste categorie vind je ook steeds vaker marmerlook opties.

Mix je stijlen

Bij het inrichten van je huis komt het erop neer dat meubels moeten passen bij jouw behoeften en jouw idee van wat mooi is. Aarzel niet om marmeren tafels te gebruiken voor doeleinden waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren. Zet bijvoorbeeld een antiek marmeren buffetkast om als salontafel. Gebruik een wastafel met marmeren blad voor een bijzettafel. Neem een ​​oude plak snoepmarmer en plak deze op een primitieve bank voor een unieke salontafel. Of kies voor een strak blok marmer voor een moderne salontafel. Als je eenmaal vertrouwd bent met de functie en de basisvorm die je wilt voor een marmeren tafel, kun je veel plezier beleven aan het visualiseren van wat je daadwerkelijk in je kamer gaat plaatsen.

Ben je klaar om een keuze te gaan maken? Kijk dan eens op eurekaconceptshop.nl. Daar vind je een heel erg leuke selectie van marmeren salontafels.